Κανονισμός Αθλητών

Ο παρακάτω κανονισμός γράφτηκε για να εξασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Ακαδημίας μας. Όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας  μας πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τους κανόνες αυτούς.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει:

 1. Να τηρούν αυστηρά το ωράριο των προπονήσεων. Σε περίπτωση αργοπορίας πρέπει να έχουν ειδοποιήσει τον έφορο ή τον προπονητή τους. Η προσέλευση στην προπόνηση θα πρέπει να γίνεται δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξή της. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής απουσιάσει από προπόνηση ή από αγώνα του τμήματός του πρέπει να ειδοποιήσει έγκαιρα τον έφορο ή τον προπονητή του διαφορετικά θα τιμωρείται με αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του.
 2. Να φορούν στην προπόνηση μόνο τα ρούχα του συλλόγου και αθλητικά παπούτσια. Απαγορεύεται να φορούν κοσμήματα την ώρα της προπόνησης για την δική τους ασφάλεια και των συμπαικτών τους.
 3. Να φέρουν μαζί τους αθλητική τσάντα η οποία θα έχει μέσα παγούρι, πετσέτα και μία μπλούζα για να αλλάζουν στο τέλος της προπόνησης.
 4. Να εισέρχονται στο γήπεδο μόνο μετά από εντολή του προπονητή τους.
 5. Να κυκλοφορούν στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Ακαδημία μας με ησυχία για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους αθλητές που προπονούνται.
 6. Να προσέχουν τις εγκαταστάσεις και το υλικό του συλλόγου.
 7. Να ακούν πάντοτε τις παρατηρήσεις του προπονητή τους ακόμα και όταν δεν συμμετέχουν σε κάποια άσκηση. Έτσι όταν έρθει η σειρά τους θα ενεργήσουν με το σωστό τρόπο.
 8. Να δέχονται τις παρατηρήσεις του προπονητή και να μαθαίνουν από αυτές. Οι παρατηρήσεις του προπονητή δεν γίνονται για να μειώσουν τον αθλητή αλλά για να επισημαίνονται και να διορθώνονται τα λάθη, ούτως ώστε να υπάρχει βελτίωση σε κάθε τομέα.
 9. Να υπακούουν το σφύριγμα ή την εντολή του προπονητή και να σταματούν αμέσως. Δεν πρέπει να μιλάνε, να κινούνται και να χτυπούν την μπάλα όταν μιλάει ο προπονητής τους. Πρέπει να ζητούν τον λόγο πριν μιλήσουν και να αναφέρονται στους προπονητές τους ως coach.
 10. Να έχουν υπομονή με τους συμπαίκτες τους γιατί το κάθε παιδί έχει ικανότητες αλλά και αδυναμίες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Η προσωπική επιτυχία έρχεται μέσα από την ομαδική επιτυχία.
 11. Να συμπεριφέρονται προς τους προπονητές, τους εφόρους και τους υπόλοιπους αθλητές, είτε είναι συμπαίκτες είτε αντίπαλοι, με τον ίδιο σεβασμό που απαιτούν οι ίδιοι από αυτούς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.