Ετήσιος Χορός West Basketball Academy (16/2)

Η Ακαδημία μας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει στο μουσικό μεζεδοπωλείο  «Το Καντάρι» (Καρπάθου 1, Πετρούπολη) το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ώστε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ώρα προσέλευσης 21:00

Με επιτυχία από την West το 17ο Τζάμπολ Αγάπης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 για τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου το 17ο Τζάμπολ Αγάπης από την Ακαδημία μας.

Οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου έγιναν ένα με τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και την ομάδα Παιδιών του Τζάμπολ Αγάπης αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως μια μπάλα και ο αθλητισμός γενικότερα μας ενώνει όλους και πως όλοι σε αυτή τη διαδρομή της ζωής είμαστε ίδιοι.

Το «Τζάμπολ Αγάπης» αποτελεί προσαρμοσμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες που αντιμετωπίζουν τις δικές τους καταστάσεις με Θάρρος και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Το «Τζάμπολ Αγάπης» ξεκίνησε λοιπόν την πορεία του το 2016.

Ο καθηγητής Γιάννης Τσουμπρής σε συνεργασία με τις ομάδες μπάσκετ του Πειραιά (Πειραϊκό, Πορφύρα, Φοίνικα, Ερμή) πραγματοποίησε το πρώτο παιχνίδι για το Ειδικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

Ο coach Γιάννης Τσουμπρής, αντιμετωπίζοντας τη δυσκολία με τον αυτισμό του γιού του Μιχάλη, απλοποιεί το Ιταλικό παιχνίδι Baskin. Φέρνει στο ίδιο γήπεδο του μπάσκετ, όλα τα παιδιά (με ή χωρίς αναπηρίες) σε μία κοινή ομάδα, με 3 μπασκέτες. Χωρίς σκορ αλλά με την κοινή συνεργασία όλων των παιδιών. Έτσι, καταργείται μέσα στο γήπεδο κάθε διαφορετικότητα.

Η Ακαδημία μας ευχαριστεί θερμά τον προπονητή και ιδρυτή του Τζάμπολ Αγάπης Γιάννη Τσουμπρή για την πραγμάτωση αυτής της γιορτής , καθώς και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Ιλίου και ειδικότερα την διευθύντρια κυρία Ειρήνη Βερώνη για την διεξαγωγή του 17ου Τζάμπολ Αγάπης.

Επίσης ευχαριστούμε την αλυσίδα Supermarket Σκλαβενίτης για την προσφορά της προς τα παιδιά της γιορτής με διάφορες λιχουδιές.

Δείτε φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Γιορτή Αγάπης την Τετάρτη 19/12 από την West και το Τζάμπολ Αγάπης

Η Ακαδημία μας σε συνεργασία με το Τζάμπολ Αγάπης και προσκεκλημένο το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου διοργανώνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 Γιορτή Αγάπης.

Καλούνται όλοι οι αθλητές, προπονητές, γονείς και φίλοι να παρευρεθούν σε μια ξεχωριστή και γιορτινή εκδήλωση της Ακαδημίας και να φωνάξουμε μαζί πως ο αθλητισμός μόνο ενωμένους χαρούμενους και καλύτερους ανθρώπους μπορεί να μας κάνει.

Αυτό θα είναι το 17ο Τζάμπολ Αγάπης
Το «Τζάμπολ Αγάπης» αποτελεί προσαρμοσμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες που αντιμετωπίζουν τις δικές τους καταστάσεις με Θάρρος και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Το «Τζάμπολ Αγάπης» ξεκίνησε λοιπόν την πορεία του το 2016.
Ο καθηγητής Γιάννης Τσουμπρής σε συνεργασία με τις ομάδες μπάσκετ του Πειραιά (Πειραϊκό, Πορφύρα, Φοίνικα, Ερμή) πραγματοποίησε το πρώτο παιχνίδι για το Ειδικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

«Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα του μπάσκετ να τα ενώνει.»

Σας περιμένουμε όλους στην Γιορτή Αγάπης της West Basketball Academy

«Η δύναμη του αθλητισμού είναι μεγάλη»

Με μεγάλη μας χαρά κλιμάκιο αθλητών μας επισκέφτηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και συμμετείχε στο πολιτιστικό τριήμερο που διοργάνωσε το σχολείο μαζί με την ομάδα Εθελοντών Παιδαγωγών και Εκπαιδευτικών που συστάθηκε αμέσως μετά τη φωτιά του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική. Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης στέκεται στον λόφο του Νέου Βουτζά έχοντας θέα τη θάλασσα και τον υπόλοιπο οικισμό. Σήμερα ατενίζει ένα μαύρο τοπίο. Το σχολείο βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής. Μολονότι το κυρίως κτίριο έμεινε όρθιο, οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς τον περιβάλλοντα χώρο, τα δέντρα, τους θάμνους, τα φυτά. Ενας από τους μαθητές, ο 13χρονος Δημήτρης, χάθηκε στις φλόγες στο Μάτι.
Βουβοί οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του στην κηδεία.
«Με τ’ αποξηραμένο μας χαμόγελο σε αποχαιρετάμε» έγραψαν στη σελίδα του σχολείου στο Ιντερνετ. Πολλά ήταν τα παιδιά που έχασαν τα σπίτια τους. Αρκετά ζουν ακόμα με τις οικογένειές τους στις κατασκηνώσεις.
Ο σκοπός του τριημέρου ήταν να πείσουν τα παιδιά ότι υπάρχει νόημα στη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που από την πρώτη μέρα ήταν δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Εμείς ως Δυτικές Ακαδημίες θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες ενέργειες!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Την Τρίτη 30/01/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας.

Επίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2017 παρακολουθήσαμε τον αγώνα της 9ης Αγωνιστικής της Basketleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό Superfoods και στο Ρέθυμνο Cretan Kings προσκεκλημένοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.